Rólunk

Bevezető

Králik Tímea

2016-tól vezetem saját ügyvédi irodámat, mely a Studio Legale Molnar magyarországi székhelye is.

Korábban dolgoztam jogi előadóként, jogi vezető szerződéskötési szakreferensként, jogtanácsosi, majd vezető jogtanácsosi pozícióban, később pedig alkalmazott és partner ügyvédként tevékenykedtem két különböző budapesti ügyvédi irodánál.

Amióta megnyitottam saját irodámat, többnyire a polgári jog, azon belül a pénzügyi jog, ingatlanjog, építési jog, kártérítési jog, valamint a szerzői jog területén látok el jogi képviseletet, ezen kívül munkajogi, közigazgatási jogi és családjogi területen is kiemelkedő szakmai sikereket értem el. A társasági jogon belül gazdasági társaságok cégbírósági, illetve peres és peren kívüli eljárásokban történő képviseletét látom el, az adott társaságok létrejöttének, átalakulásának teljes jogi feladatkörét biztosítva.

Munkám során számos nemzetközi kapcsolatot építettem ki Svájc, Olaszország, Hollandia, Szerbia és Ukrajna irányába.

Az ügyvédi iroda kulturális területen napi szintű tanácsadói feladatokat lát el a szakmai előmenetelének köszönhetően, kiemelkedően az egyes rendezvényekhez köthető produkciós és jegyértékesítési szerződések, valamint az adott kulturális szervezet belső szabályzatai, eljárásrendjei kialakításában, jogi véleményezésében nyújt szakmai hátteret.

Tanulmányaim

Králik Tímea
  • 1995-2001 - Miskolci Egyetem, Miskolc, Állam és Jogtudományi Kar, jogász

  • 2007 - Jogi Szakvizsga
  • 2006-2008 - Eötvös Lóránt Tudományegyetem, Budapest, Kereskedelmi, Gazdasági Jogi Szakjogász
  • 2010-2012 - Eötvös Lóránt Tudományegyetem, Budapest, Tőkepiaci és Bank Szakjogász
  • 2012 - DFT Hungária Kft., OKJ tanfolyam, közbeszerzési referens
  • 2017-2019 Eötvös Lóránt Tudományegyetem, Budapest, Adójogi szakjogász

Hitvallás

Králik Tímea

Változik a világunk. Mélyebben és gyorsabban, mint azt gondoltuk. Változnak az elvárások is. Az ügyfelek szerepe, fontossága megnőtt. Ez már az ügyfélközpontú kapcsolatok ideje. Ezen gondolat szellemében személyre szabott szolgáltatást nyújtok – mindezt ügyarányos munkadíjon, átlátható költségekkel tervezve.

Vallom azt, hogy ma nem elég ismerni a jogot, a megoldások megtalálása és elérése a cél, mindezt gyorsan, alapos felkészüléssel, precizitással, harcossággal. Munkáimat sikerorientáltság, kreativitás, empátia, széles körű szakmai kapcsolatrendszer alkalmazása jellemzi. Mindezt úgy, hogy maximális felelősséget vállalok az ügyfeleim irányában, és biztosítom az ügyfeleim adatainak teljes körű védelmét.

Hitvallásom

Védelmezni Mások Jogait Az Emberi Lét Legszebb És Legnemesebb Vége.

Kahlil Gibran